Пловдивският апелативен съд пусна под гаранция от  3000 лв. 32-годишния

...
Пловдивският апелативен съд пусна под гаранция от  3000 лв. 32-годишния
Коментари Харесай

Пуснаха от ареста Изет, прегазил пешеходец в Пловдив

Пловдивският апелативен съд пусна под гаранция от  3000 лева 32-годишния Изет Петелов. Мъжът е упрекнат, че е прегазил с буса си пешеходец в кв. " Столипиново ". Според магистрата Веселин Ганев не съществува никаква заплаха мъжът да се укрие, защото има непрекъснат адрес, работи и се грижи за двете си деца. 

Според прокуратурата Петелов и братовчед му Сергей Карагьозов доставяли картофи в Пловдив. Около буса им бил 59-годишният Киро Атанасов. Изет карал обратно, с цел да излезе от дребна уличка, не видял пешеходеца и го блъснал. Шофьорът слязъл и опитал да му помогне, само че бил атакуван с камъни от други поданици на " Столипиново ". Петелов и Карагьозов тръгнали да бягат, а ядосаните очевидци се пробвали да препречат пътя им с казани за отпадък. Няколко часа по-късно Атанасов умрял в болница, а Изет Петелов бил арестуван в Гоце Делчев. 

На 1 февруари Пловдивският областен съд постанови нз 32-годишния най-тежката мярка за неотколение " задържане под стража ". 

" Той е сменил автомобила си със собствен родственик. След това е видял по какъв начин служители на реда стопират буса, само че траял по пътя си ", съобщи прокурор Добринка Калчева. Според нея изказванието, че Петелов е желал самичък да се съобщи, се опровергава от дейностите му и той го е направил чак когато към този момент не е имал различен избор. Тя се усъмни и в пострадванията на обвинявания. Прокурорката уточни, че не може да бъде потвърдено да са получени тъкмо в " Столипиново ". 

" Медицинските документи са издадени в наличието на полицейски чиновници ", отвърна Калчева юрист Тодор Петрелийски. Той още веднъж описа по какъв начин клиентът му е направил всичко допустимо, с цел да помогне на потърпевшия, преди да бъде атакуван, и посочи положителните му характеристични данни - че се грижи за две деца, изкарва почтено хляба си и има непрекъснат адрес. Според юриста Петелов в никакъв случай не е напускал България и няма за какво съдът да приема, че би се укрил. " Дори кметът на Огняново споделя, че той е почитан жител в селото и до момента няма никакви такива прояви ", уточни Петрелийски. 

" Съжалявам за случая. Моля ви се да ми дадете най-леката мярка ", сподели в последните си думи Изет Петелов. Желанието му не беше изпълнено, само че 32-годишният мъж въпреки всичко ще може да излезе от ареста, откакто роднините му платят гаранцията. 

Сниимка: Трафикнюз
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР